Izobraževalna Služba pri Jamarski Zvezi Slovenije

Izobraževalna služba (v nadaljevanju IS)  je strokovna služba pri Jamarski zvezi Slovenije, ki skrbi za izobraževanje jamarjev na vseh ravneh.

Naloge IS so:

• izvedba državnih jamarskih izpitov za naziv jamar pripravnik, jamar in inštruktor jamarstva,
  • izvedba izpita Agencije RS za okolje Usposobljen za jamarsko delovanje,
  • zagotavljanje potrjevanja statusa inštruktorja in ustrezno izpopolnjevanje znanja inštruktorjev,
  • zagotavljanje ustrezne literature in baze znanja za jamarje,
  • pomoč pri izvedbi društvenih tečajev in  društvenih izpitov za naziv jamar pripravnik,
  • zagotavljanje predavanj in izobraževanj za jamarje (npr. prva pomoč v jamarstvu, dokumentiranje jam, vrvna tehnik, …),
  • izobraževanje jamarskih reševalcev,
  • podpora klubom pri usposabljanju jamarjev,
  • podpora pri udeležbi na mednarodnih taborih za mlade.

Izobraževalno službo vodi vodja, pri izvajanju nalog  mu pomagajo  inštruktorji Jamarske zveze Slovenije s potrjenim statusom.

Izpitni roki, ki jih vsako leto zagotavlja IS, so v pomladnih in jesenskih rokih, predvidoma junija in septembra. Vsako leto so datumi izpitov in lokacije znani že v mesecu januarju.

Trenutno je vodja IS Bojan Jereb, JD Gorenja vas. Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila lahko kontaktirate na elektronski naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali pokličete na tel. št. 031-634-833.

Bojan Jereb
Vodja IS