Jamarska zveza Slovenije - JZS

~ 1889 ~

Kontakt

Jamarska zveza Slovenije
Lepi pot 6
1000 Ljubljana
Slovenija
 
Tel:  01/42-93-440
Fax: 01/42-93-440
 
Uradne ure: vsak četrtek med 18. in 20. uro v prostorih Katastra jam JZS na Zeleni poti v Trnovem v Ljubljani.

Prijavno okno

Prosojnica za Atlas Slovenije

Na Katastru jam vsako leto izdelamo prosojnico z legami jam za uporabo v računalniški obliki Atlasa Slovenije. Atlas Slovenije sicer ni dovolj natančen za določanje leg jam, vendar pa omogoča izjemen pregled nad jamami v Sloveniji. Preprosto lahko preverimo, če so na nekem področju že znane jame in katere so to.
Tukaj je pripravljena demo datoteka, ki vsebuje 1000 naključno izbranih jam. Lahko jo prosto uporabljate. Jamarska društva, ki so včlanjena v JZS, lahko dobijo tudi datoteko z legami vseh slovenskih jam (teh je trenutno 11138), vendar pa se morajo zanjo obrniti na Kataster ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).
Želimo vam veliko veselja ob klikanju po rdečih pikah in upamo, da bo po tem doživetju sploh še kdo hodil v resnične jame.

jamedemo.zip

Navodila za namestitev:
Razpakirajte datoteko v direktorij, kjer imate Atlas Slovenije (privzeta lokacija je C:/AtlasCD). Ustrezna datoteka ima končnico .zap (ne .zip!). Odprite Atlas Slovenije in izberite Orodja|Osebni zapiski . Odpre se okno in izberite Zapisek|Beri . Odpre se dodatno okno, v katerem odprite ustrezno .zap datoteko. V oknu osebnih zapiskov se pojavi tabela jam. Kliknite Kartiraj in na karti se bodo pojavile rdeče pike – jame. Če imate počasen računalnik, bo to trajalo nekaj sekund. Zaprite okno s tabelo jam.
Klik na rdečo piko vam odpre majhno okno (nekoliko ga povečajte) z osnovnimi podatki o izbrani jami.